Gulerodsknækbrød uden gluten og sukker

Gulerodsknækbrød
Foto. Pixabay

De mest smagfulde gulerodsknækbrød, som er både uden gluten og sukker. De smager så englene synger.

Vi er fuldstændig vilde med dem i familien og bager dem fast én gang i ugen, hvis ikke mere.

Advarsel!

Disse gulerodsknæksbrød holder ikke så længe, for de smager super lækkert 🙂

De er helt uovertrufne, når de lige er blevet bagt og der lander kold smør på.  Indrømmet det er helt i særklasse 🙂

Det er mindfulness på madniveau 🙂

 

Gulerodsknækbrød

Gulerodsknækbrødet – et super hit

De er super nemme at lave, kræver kun lige lidt ekstra energi, når der skal rives 500 gram gulerødder men PYT, når man ved hvad der venter en 🙂

Forvent ikke den knasende sprødhed, som almindelig knækbrød har, men PYT det betyder intet.

Du får opskriften her, som er fra hormoneksperten Sally Walkers bog Beauty Food.

Jeg har dog valgt at tilsætte lidt salt og proteinrige hampfrø.

Opskrift på Gulerodsknækbrød

Det skal du bruge ( 6 personer)

500 gram økologiske gulerødder

3 økologiske æg

1 spsk. økologisk olivenolie

3 dl frø+kerner ( græskarkerner, solsikkekerner, hampfrø, sesam, hørfrø, osv.)

1 dl mandler eller valnødder  (jeg bruger hakkede mandler)

1/2 tsk salt

Tid: 10 min

Bagetid: 60 min

  1. Tænd oveni på 160 grader
  2. Skræl og riv gulerødderne fint
  3. Pisk æggene sammen med olie, og vend gulerod i sammen med frø og nødder. Det er ikke meningen, at dejen skal hænge sammen. Fordel massen på en bageplade med bagepapir i 1 cm tykkelse. Helst så tyndt som muligt for sprødhed, er min erfaring.
  4. Bag brødet i ovnen i ca. 60 min, eller til det er sprødt og lækkert
Gulerodsknækbrød
Klar til at komme i ovnen -Foto By Guldager

Beuty Food – din hud vil elske dem

Ekstra bonus info er, som der står i bogen Beauty Foods af Laura Bonné og Sally Walker, at det er ren guf for din hud.

Gulerødderne er fyldt med betakaroten, der giver en fantastisk hud, nødder og kerner som protein-og fiberkilder.

Derudover får du også E-vitamin, magnesium, zink og de vigtigtige umættede fedtsyrer. Citat fra bogen Beauty Foods.

Klar til servering

Gulerodsknækbrød

 

Har du lyst til, at vide mere om hormoneksperten Sally Walker og hvad der ellers er godt for dine hormoner og hud, så følg hende her på facebook

Velbekomme og god fornøjelse med de sunde knækbrød.

 

Tak fordi du læste med og del hjertens gerne, hvem der er din hjælperytter i denne periode ?

Få mit nyhedsbrev direkte i din mailboks.

Følg med løbende på instagram Byguldager.dk

Eller på facebook Byguldager.dk

Husk at omfavne din overgangsalder og livet 50+

 

Kærligst

Vibbe

2 Comments

  1. 4. november 2018 / 21:23

    Hej Vibeke
    Jeg er så glad du synes godt om gulerods knækbrød, de er også en af mine favoritter, men jeg brug rigtig smør, den med sydesalt fra Thise. Smør dvs. rigtig øko smør skal vi ikke være bange for det indeholder mange vigtige fedtstoffer og vitaminer og smager bare bedst 🙂

    • Vibeke
      Forfatter
      5. november 2018 / 12:18

      Kære Sally,

      Jeg er vild med din bog og dine opskrifter . Du holder og smager så godt. Jeg er helt enig i at man ikke skal være smør forskrækket .-) det er vi heller ikke. Vi er bare vilde med naturli smørbar og så hygger vi med øko smør indimellem:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.