Glutenfri og laktosefri boller

Glutenfri og laktosefri boller

Jeg har fået en en ny yndlingsopskrift nemlig en opskrift på glutenfri, og laktosefri boller og de smager så godt og fik jeg nævnt de også er uden sukker ?

Jeg elsker brød og især  en nybagt bolle med koldt smør på, men min krop er lige nu ikke vild med brød, min mave hæver simpelthen op, mit blodsukker stiger og den utilpashed der følger med ønsker jeg ikke.

Heldigvis er jeg startet på et 6 måneders kursus i Skab naturlig (hormon) balance og Chloe Bjoerk har lavet en opskrift på de lækreste grovboller, som hele familien er blevet vild med.

Det er 4. gang vi bager på 4 uger 🙂

Meget enkel opskrift, der ikke kræver voldsomt mange ingredienser og så kan de smækkes sammen i en ruf, når brødtrangen kommer.

De smager fantastisk med hjemmelavet hindbær syltetøj, kyllinge pålæg, banan eller hvad man ønsker.

Glutenfri og Laktosefri boller

60 gram solsikkefrø

40 gram sesamfrø

40 gram hørfrø

2 spsk. Fiberhusk

4 æg

100 gram soyayoghurt eller mandelmælk – (jeg bruger altid mandelmælk)

1 tsk fuld salt ( jeg bruger Himalaya salt)

Bland frørene med Fiber Husk og rør æg og yoghurt i.

Lad dejen hvile i 10 min.

Form 6 boller ud af dejen med en ske (det er en meget lind dej) og sæt dem på en plade med bagepapir.

Bag bollerne ved 180 grader i 30 min.

Fif:

De smager også godt, når de bliver ristet.

Mange tak til Chloe Bjoerk for inspirationen.

Rigtig god fornøjelse.

Sharing is caring

Kærligst

Vibbe

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.