Rødbededeller er blevet et vegetarisk hit hjemme hos os.
Årsagen til at titlen hedder “De lækreste rødbedefrikadeller” skyldes helt klart at min kødelskende mand, som helst vil have en 1 kilos steak på panden, også nyder når menuen står på rødefrikadeller.
De er super lækre og smager så skønt også dagen efter, uhmmm…
Jeg smagte dem første gang hos mine skønne veninde Lene og siden da får vi dem mindst én gang om ugen.
Vi laver altid rigeligt da de smager så godt dagen efter og så vi har til frokost.
Jeg har dog ændret lidt på opskriften og tilsat hvidløg og lidt chilipulver i.
De lækreste rødbedefrikadeller
Du skal bruge:
- 3 dl groftrevet rødbede
- 1/2 dl havregryn – måske lidt ekstra (jeg bruger økologiske glutenfri fra Urtekram)
- 1/2 fint hakket rødløg
- 2 æg
- 2 spsk kapers
- 1 tsk dijonsennep
- salt
- peber
- 1/2 – 1 fed hvidløg (kan undlades – vi elsker det)
- evt. lidt chili pulver
- 1 spsk olivenolie og 1 tsk smør til stegning
- Brug engangshandsker da rødbederne farver MEGET.
- Riv rødbederne fint og hak løgene fint
- Lad det stå lidt så væden kan samles og pres så det meste af væden fra. Ellers kan farsen blive for tynd.
- Tilsæt æg, kapers, krydderier og havregryn
- Æltes godt sammen. Er farsen stadig for lind, kan man tilsætte lidt mere havregryn.
- Formes med en ske til frikadeller og steg dem gyldne i olie ca. 8 min
Der er rigeligt med olie og smør, når herren i huset steger deller 🙂
Serveret med græsk fladbrød, fint snittet rød spidskål, tomat og humus.
Velkomme og rigtig god fornøjelse