Vægtløs på løbebåndet

Foto By Guldager

Vægtløs på løbebåndet

(Sponseret samarbejde) I dag har jeg prøvet, at være 50% vægtløs på løbebåndet og det var en helt vild optursoplevelse og det gav mig endnu mere blod på tanden til, at blive en lettere udgave af mig selv 🙂

En helt ubeskrivelig fed følelse, at føle sig delvist vægtløs, og et kort øjeblik forestillede jeg mig, at Alter G var en rumfærge og jeg fløj let og ubesværet rundt i rummmet.

Hvad er Anti- Gravity -Treamill – ALTER G ?

Alter G, som Nordsjællands Sportsfysioterapi har stående i deres klinik, som de eneste i nordsjælland, er fuldstændig genial.

Den er udviklet til personer med nedsatte gang- eller løbe funktioner, og kan reducere din kropsvægt med op til 80% og i dag var min vægt reduceret med 50 %.

“Rumfærgens sexede løbebukser”

Foto By Guldager

Værsgo og tag et par.

Når man skal benytte løbebåndet, får man et par neopren bukser på, der bliver lynet fast til en pose. Derpå pumpes der luft ind i posen og derved mindskes kropsvægten. På den måde belastes det skadede væv mindre og smerter mindskes.

Jeg løb i dag 2,05 km på Alter G, noget jeg ikke har kunnet i flere år og jeg er stadig helt høj.

Jeg har ikke kunnet løbe i mange år, grundet en méngrad på 12 % efter en diskusprolaps operation tilbage i 2006, og efterfølgende en ny prolaps i 2012, dog blev denne trænet væk.

Jeg har ved gud forsøgt mange gange, men hver gang har der været en pris at betale, nemlig:

Et knæ hævet til stor størrelse,

Besøg på skadestuen et par gange,

Krykker med hjem,

Diverse undersøgelser,

November 2017 en henvisning til knæspecialist, resultat henvisning til et halvt år med månedlig binyrebarkhornom.

Prøvet én gang og så blev det et STORT NEJ TAK fra mig til flere indsprøjtninger

Mit superteam Simon og Michael / Foto By Guldager

 

Da Michael fra Nordsjællandssportsfysioterapi henvendte sig til mig om et blog samarbejde, var jeg først tøvende et kort øjeblik for “Jeg har ingen skader” 🙂 , men da jeg igen fik ilt til hjernen og fik sagt altså borset fra ryg, knæ der hæver indimellem etc. stod det klart for mig, at dette måtte jeg sige ja tak til.

Vores fælles projekt er, at jeg kommer til at løbe igen. Mit mål er Damhussøen rundt, som er ca. 4,5 km målt hjemmefra, hvor jeg bor.

Foto By Guldager

 

I dag var mit første møde med de to dygtige og meget behagelige fyrer Michael og Simon, som er indehavere af Nordsjællandsportsfysioterapi.

Jeg blev testet, ryg og knæ blev grundigt undersøgt af Michael og jeg følte mig virkelig i meget kompetente hænder og en tro på, at jeg kan gøre fremskridt.

Der skal arbejdes på, at gøre mit venstre knæ stærk, stærk core etc. før jeg bliver sluppet løs rundt om søen 🙂 og jeg er klar i startboksen.

Michael har virkelig fået en udfordring med mig. Jeg er fuldstænding stiv, som en fejekost pga. konstante  spændninger i ryg og knæ, og derfor er min fleksibilitet meget svag.

Han beroligede mig dog med, at han havde sent værre, og den åd jeg i dag, selvom jeg godt ved det var smiger på min første dag 🙂

Foamroller og elastik mine nye bedste venner …. Foto By Guldager

 

Foamroller og elastik – min nye bedste venner 

Planen er nogle få skræddersyede hjemmeøvelser til mig hver dag, blandt andet denne foamroller, en rendyrket ond bandit , som jeg skal bliver venner med 🙂 og ellers en behandling og en gang i Alter G  om ugen.

FAKTA BOKS –  efter min 1. undersøgelse 

Lænde bevægelse, Foroverbøjning 50% Bagoverbøjning 70% Knæ: Bøj 135 gr. STRÆK hø. 0 gr. ve. +5 gr.
Muskelstyrke markant nedsat i venstre forlår og begge baldemuskler,

For stramme muskler hen over knæet, ydersiden af knæet, samt hoften.

Meget instabil omkring knæet ved squat.

Behandling af Lænd, kun 25% nedsat i foroverbøjning i lænden og 30% i bagoverbøjningen.

Michael Knudsen, Fysioterapeut Cert. MDT. B.Pt. Exam. idrætsfys.

Følg med på By Guldager og se, hvordan projektet “løb igen” kommer til at gå.

Sharing is caring

Knus

Vibbbe

 

3 Comments

 1. Susannw
  5. april 2018 / 13:45

  Lyder vildt spændende, Vibbe. Glæder mig til at følge processen. Min hofte er helt tosset nu, så bare det mindste forsøg på at løbe, så har jeg ondt og humper i flere dage,. Jeg har nu opgivet at løb skal blive en del af min hverdag igen😞 Så jeg er meget spændt på din erfaring med genoptræningen.

  • Emmavibbe66
   Forfatter
   7. april 2018 / 9:11

   Hej Susanne,
   Jq det bliver vildt spændende og jeg er i så gode hænder. Jeg har prøvet meget, og endelig føler jeg at jeg får en forklaring hos Michael som giver mening for hvorfor jeg er så spændt i ryggen og venstre ben.

   Du skulle prøve en tur som delvis vægtløs, det er helt fantastisk 🙂

   Jeg krydser for at din hofte snart er i bedring 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.