Rødbededeller – et vegetarisk hit

 

Rødbededeller er blevet et vegetarisk hit hjemme hos os.

Selv min kødelskende mand, som helst vil have en 1 kilos steak på panden, stikker ikke af, når menuen står på rødbededeller.

De er super lækre og smager så skønt også dagen efter, uhmmm…

Jeg smagte dem første gang hos en dejlig veninde og siden da, får vi dem mindst én gang om ugen, så vi har til frokost dagene efter.

Jeg har dog ændret lidt på opskriften og tilsat hvidløg og lidt chilipulver i.

 

Du skal bruge:

  • 3 dl groftrevet rødbede
  • 1/2 dl havregryn – måske lidt ekstra (jeg bruger økologiske glutenfri fra Urtekram)
  • 1/2 fint hakket rødløg
  • 2 æg
  • 2 spsk kapers
  • 1 tsk dijonsennep
  • salt
  • peber
  • 1/2 – 1 fed hvidløg  (kan undlades – vi elsker det)
  • evt. lidt chili pulver
  • 1 spsk olivenolie og 1 tsk smør til stegning

 

 

  1. Brug engangshandsker da rødbederne farver MEGET.
  2. Riv rødbederne fint og hak løgene fint
  3. Lad det stå lidt så væden kan samles og pres så det meste af væden fra. Ellers kan farsen blive for tynd.
  4. Tilsæt æg, kapers, krydderier og havregryn
  5. Æltes godt sammen. Er farsen stadig for lind, kan man tilsætte lidt mere havregryn.
  6. Formes med en ske til frikadeller og steg dem gyldne i olie ca. 8 min

 

Der rigeligt med olie og smør, når herren i huset steger deller 🙂

 

Serveret med græsk fladbrød, fint snittet rød spidskål, tomat og humus.

Velkomme og rigtig god fornøjelse

 

Sharing is caring

Kærligst

Vibbe

 

TILMELD NYHEDSBREV

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.
Når du tilmelder dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails med nyheder, tilbud og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig igen.
Læs min privatlivspolitik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.