New York oplevet fra en insider

New York oplevet fra en insider

Efter ca 30 års arbejde i SAS, som stewardesse, har jeg fået et stort kendskab til mange af verdens storbyer og NEW YORK er absolut min favorit over alle. Uanset om man er den kulturelle type, madelskeren, shopperen eller bare er parat til at lade sig forføre af hvad, der spontant kan opstå i en by som NY, så findes det altsammen her.
Efterårsferien står for døren og der er sikkert mange der skal besøge “byen der aldrig sover” og derfor starter jeg mit første blogindlæg her på By Guldager med New York.
Jeg vil her liste nogle af mine favoritter:

Central Park.

Den er absolut et besøg værd. Gå evt ind fra 5th Ave/59th St og gå et stykke op og gå så tværs igennem over til udg v W72.St, hvor John Lennon Memorial ” Strawberry Fields” ligger lige inden, man man forlader Parken. Lige over for på Central Park West ligger The Dakota Building, hvor han boede på øverste etage. I parken findes der også en ZOO, en stor sø hvor man kan leje robåde og tage på en lille tur eller spise i et af madstederne, der ligger i Parken.

High Line Park.

som starter på W 12th St ( MEAT PACKING DISTRICT med masser af hyggelige caféer) og slutter v 34th. St. Gå evt ned ved udgangen på 23rd St og gå helt op til 6th Ave, hvor I kan se FLAT IRON bygningen og Madison Sq. Park lige overfor ( her er der en af NY’s bedste hamburger joints GRAMERCY TAVERN). På vejen (på 23rd St) i blokken ml 7th og 6th Ave på højre side, ligger DOUGHNUT PLANT, hvor man får verdens bedste doughnuts. Min favorit er carrotcake doughnut.

9/11 MEMORIAL PARK.

Parken er åben og gratis. Et fantastisk smukt mindesmærke for alle de mennesker, der omkom ved angrebet på World Trade Center d. 11. sep. 2001 inkl. passagererne ombord på de fire fly. Hvis du vil se museet, kan det betale sig at bestille billetter på nettet på forhånd for at undgå kø.

One World Trade Center

De mest kendte skyskrabere i NY er EMPIRE STATE BUILDING, CHRYSLER BUILDING, den nye ONE WORLD TRADE CENTER. Jeg plejer imidlertid at anbefale TOP OF THE ROCK, (Rockefeller Center, 5th Ave/50th St) hvor man sjælden skal stå i kø. Her kan man tage gode billeder af hele byen bl a Empire State Bldg, WTC1 og nordud Central Park.

HARLEM.

er en meget spændende bydel nord for Central Park ( fra 110th St. 125th St. er hovedstrøget i bydelen og du kan tage Subway linierne 2 og 3 dertil ( 2’eren er Express) Det er også her, der er mulighed for at gå til gudstjeneste i en sort baptistkirke om søndagen. Jeg har selv besøgt THE ABYSSINIAN BAPTIST CHIRCH på 132 W 138 th St./ 7th Ave. Man skal komme tidligt og forberede sig på at stå i kø længe, inden man bliver lukket ind. Det er en fantastisk oplevelse.

MOMA.

Museum of Modern Art er et fantastisk museum på 11 W 53rd St. GUGGENHEIM MUSEUM på 1071 5 th Ave./ 88th St. er en stor oplevelse. Bygningen selv er et kunstværk.

APPLE BUTIK.

Hvis I skal besøge den meget store APPLE butik, ligger den under gaden helt oppe på 5th Ave lige overfor Plaza Hotel v Central Park. Glasbygningen er indgang.

OUTLETS.

Hvis I skal handle, ligger der en CENTURY 21 lige overfor WTC Memorial Park på Church St. Det er et slags OUTLET, hvor man kan købe mærkevarer til virkelig lave priser. Check også kælderen ud, hvor der er ting til hjemmet bland andet lækre håndklæder, sengetøj mm.  Der er adskillige lækre mærkevarer, både m. tøj, tasker, sko mm, men alt står tæt sammen, så der kan hurtigt gå mange timer der, hvis man skal finde et virkelig godt køb.  – Skal du storhandle er der JERSEY GARDENS PREMIUM OUTLET, et shoppingcenter i to etager(check deres website for info) som ligger kun ca 20-30 min bustur fra Busterminalen PORT AUTHORITY på 42ndSt/8thAve.( bus 11). Koster kun $ 6. Der ligger utrolig mange kendte navne og flere sportsmærker.

WEST VILLAGE.

er hyggelig at besøge. God idé at gå igennem Bleeker St fra 6thAve . Der er masser af restauranter begge veje. Sidegaderne er også skønne.

MAD.

Mht mad har NY jo alt. Der ligger en kæde PAIN DE QOUTIDIEN, som er et slags fransk konditori m meget lækre kager, men som er et fedt sted at spise f. eks. frokost; de ligger rundt i hele byen. Ellers prøv evt Jamaican cuisine( jerk chicken, hot) el noget andet, man ikke sådan finder andre steder. Og så er der jo ikke noget som en god amerikansk breakfast at starte dagen på og de er faktisk gode på næsten enhver diner.

EAST VILLAGE.

Et af mine favoritområder i NY er EAST VILLAGE. Bl a området omkring UNION SQ. Her ligger F. Eks. THE COFFEE SHOP, en café m rigtig god mad. På Square’en er der også et marked, hvor local farmers kommer ind og sælger varer. East Village er mere lokalt , ikke så mange turister som i W Village.

ROOF TOP BARS.

Roof Top bars må du bare besøge. Drinks er dyre, men det er en fed oplevelse. Check dem ud på nettet. Her er en guide til roof top barer i New York.

WHOLE FOODS.

Supermarkederne er helt fantastiske. De har både breakfast, lunch og dinner buffet’er, hvor man kan fylde en æske og tage med i parker og spise eller man kan spise på stedet. Der ligger en stor en på Union Square.

BROOKLYN.

Har man tiden, er BROOKLYN helt klart et besøg værd. Gå evt over BROOKLYN BRIDGE og gå f. eks. en tur på promenaden i BROOKLYN HEIGHTS, hvor man har den smukkeste udsigt over MANHATTAN SKYLINE ( specielt smuk ved solnedgang).

TRANSPORT:

Fra lufthavnene kan man benytte SUPERSHUTTLE BUSSES, som kan bestilles på nettet hjemmefra. Det er vans, som deles af flere passagerer og man bliver kørt til den adresse, man skal bo på. Det koster ca $ 19 + lidt tips. Hvis jeg er i NY i 3+ dage, køber jeg altid et Subway kort til en uge til ca $ 30, men så kan du rejse med alle tog og busser på hele nettet og man spilder ikke tid på at stå i kø for at købe billetter.

Håber dette kan give dig lyst til at besøge den magiske by New York og kan hjælpe dig med nogle uforglemmelige oplevelser.

Rigtig god fornøjelse 😊

Bedste rejse hilsner

Jytte

Alle billederne er privatejet og tilhører Jytte Fearington.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.