Når stressbølgerne går højt i krop og hoved

Når stressbølgerne går højt i krop og hoved

NOTE til mig selv, måske lidt naivt, måske blot et desperat håb :-), MEN stressen holder ikke fri, blot fordi kalenderen siger PÅSKEFERIE. Stressbølgerne gik højt.

Vi var ellers taget til det skønne Ebeltoft for at holde påskeferie i min mors dejlige sommerhus, hvor jeg er kommet igennem de sidste 40 år, men det på trods, gik bølgerne højt i min krop og i mit hoved.

Sommerhuset er et rigtig sommerhus og står, som det blev bygget i 1969, dog med lidt indvendig forbedringer. Der er ingen isolering, og derfor egner sommerhuset sig bedst, når vejret er godt udenfor, men ved hjælp af en buldrende brændeovn, får vi som altid varmen, og dermed kommer hyggen også.

Når man vågner om morgenen, er det med dug på dynen, og ét er sikkert, vi vågner ikke op med væske i kroppen, hævede øjne, vi er helt glatte i huden og har glød i kinderne af den friske luft 🙂

Vi nød alle påskedagene uden at skulle noget som helst – og vi tog vitterligt én dag ad gangen, hvor vi mærkede efter, hvad vi havde lyst til den dag. Var det at spille 500, se film, gå ture, læse etc. eller tage med “Vild Ole” i Mols bjerge, så sendte mit hoved på højeste frekvens.

“Vild Ole”

, som vi kærligt kaldte ham, er absolut et besøg værd, hvis man er på Mols, og mere om vores fantastiske vandretur i Mols bjerge i et kommende blogindlæg.

Der blev tænkt mange tanker om hverdagen, om livet, om fremtiden, kroppen bød også ind med pludselig smerter og stivhed i nakken. Ja jeg får prøvet lidt af hvert, og selvom jeg panikker et kort øjeblik, når smerten er værst, så ved jeg inderst inde, at stressen er på spil, og at det går over igen.

Stor ros til Emma på 12 år for at mestre disse dage uden fast program og acceptere, at det var sådan.

Håber, I alle har nydt en dejlig påske.

Kan man egentlig kalde det påskeferie, når jeg er sygemeldt og min mand uden job ? 

Vi synes, det er super vigtigt at differencere dagene, så vi oplever noget normalitet i vores liv   ellers ligner dagene hinanden.

Det er vigtigt for os at gribe sådan en mulighed for at tage væk med familien og væk fra de daglige rutiner, vaskemaskinen, oprydning, pligter etc. som følger med, når der en hverdag og et hus, der skal holdes igang, og som ikke kan sættes på pause, selvom der er sygdom og “in between job “.

Påskekomsammen

At være sygemeldt med stress i sådan en helligdagsperiode er for mig, som at sidde med næsen på ruden og kigge længselfuldt på en sjov fest og ønske, man kunne være med.

Men den indre energitank er fuldstændig tom,  jeg har kørt for længe på en tom tank.

Tro mig jeg prøvede og lod som om, jeg havde en fuld tank :-).

Vi havde inviteret til påskefrokost i sommerhuset, men 4 dage før måtte jeg erkende, at desværre var jeg ikke klar endnu, og vi måtte aflyse.

Selvom jeg har den mest forstående familie og venner, så gør det saftsusme ondt helt ind i knoglerne at melde fra, og mit hoved forstår intet, det bliver ved med at sige; “kom nu selvfølgelig, kan du det, det er bare en frokost med de nærmeste”.

Kroppen derimod kæmper imod, og sender angsten på banen, smerter i hovedet og krop og prøver virkelig at tage over og råbe mig op.

Og tilsidst lykkedes det for kroppen at råbe mig op og heldigvis, for den lettelse der kom i min krop, da vi aflyste, og jeg ringede rundt, viste mig at min beslutning var rigtig.

Krydsvejen ved Damhusengen

 

Jeg står ofte ved en krydsvej, hvor jeg skal mærke efter og træffe et valg, og det er jo hundesvært, for jeg er jo ikke vant til at lytte til min krop – jeg er jo vant til at lytte til hovedet og overhøre kroppens signaler.

For pyt med kroppen, den kan jeg samle op på senere, på en fridag, sådan tænkte jeg tidligere, men det tankemøster går ikke længere, og heldigvis er jeg kommet til fornuft, for Stress spøger man ikke med.

Ikke Instagramvenligt

Helt ærligt så er det hamrende svært at sidde og kigge på andres liv og fest , som vises på den mest indbydende og med den rigtige billedevinkel på Facebook og Instagram, og jeg tager mig selv i at tænke, “åh bare det var mig” jeg ville også gerne sidde der i en smuk kjole, se slank og veltrænet ud, perfekte omgivelser, lækker påskebord, skønne feriebilleder etc., men det gjorde jeg ikke, min kameravinkel var ikke Instagramvenlig 🙂

Blød model i en blød sofa

Fakta var, at jeg sad i en blød lækker sofa med et tæppe over mig, lettere oppustet i maven af en påskeægsfest, ild i brændeovnen, smuk udsigt ud over mols, iført en joggingdragt af et udgået mærke, men pyt for ved siden af mig var min elskede familie, som accepterer mig, som jeg er. De betyder alt, og der var max nærvær og hygge.

Engsmark strand

Den tid kommer igen, hvor vi kan holde påskefrokost, lige nu skal du passe på dig selv og acceptere, at din krop siger fra, for du får ikke en “ommer”, sagt af min dejlige mand.

Lige præcis derfor elsker jeg ham så højt, fordi han passer så godt på mig og kender mig så godt og ved, at det sværeste for mig lige nu er, at jeg intet kan som før og tager 2 skridt frem og 1 tilbage.

Note til mig selv i påsken:

Stærkt, at jeg fik sagt fra og nåede at mærke efter og aflyse alt i påsken. Jeg tog ansvar, og det er længe siden, jeg har været så stærk i beslutninger 🙂

Hold op med at “psyke” mig selv med de perfekte billeder fra Instagram og Facebook, for det er de andres liv og ikke mit.

Jeg skal bruge billederne til inspiration ikke til sammenligning.

Verden er et spejl – jeg fandt disse rammende ord på nettet fra Psykolog Mette Holm:

Hvis du er i flow og trives, er du meget mildere i dit blik på andre.
Har du det skidt og og mærker modstand, er du nådesløs i din dom af andre.
Hvorfor?
Fordi verden blot er dit spejl.

Overskud giver overskud.
Underskud giver underskud.

I underskud leder du efter fejl.
I overskud ser du guldet.

Verden er nemlig ikke, som den er, den er, som du er.

Jo bedre du har det, jo lettere er det at være oppe.
Men hvad nu hvis vi vendte det om?:
Jo længere oppe du er, jo lettere er det at have det bedre.

Så er det dine tanker, der styrer – og ikke dine følelser.
Styrer dine følelser, bliver du ustabil.
Styrer dine tanker, bliver du fokuseret, strategisk og vedholdende.

Citat Mette Holm

Med disse kloge ord i mit mindset har jeg taget “Påskegaven” til mig, og jeg fortsætter med tat lytte til min krop, for den siger sin uforbeholden mening.

 

Sharing is caring

Knus

Vibbe

 

TILMELD NYHEDSBREV

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.
Når du tilmelder dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails med nyheder, tilbud og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig igen.
Læs min privatlivspolitik.

2 Comments

 1. Anja Adjoh
  22. april 2017 / 10:58

  Du kender lige den hemmelige knap til mine tårerkanaler. Hvor du virkelig kæmper en ulige kamp lige nu, hvor ofrene kan synes store som fx. en aflyst påskefrokost. Ved ikke, om det er nogen trøst, at det vender på et tidspunkt, at larmen fra stress bliver mindre i ens hoved, og humøret vender tilbage? Det lyder som en rigtig god ferie med fokus på, hvad du kunne overkomme eller ej. Selv prøver jeg at finde flere og flere positive ting, jeg kan booste min energi med, så tomrummet i sjælen fyldes. Det betyder så meget at få ladet batterierne op 🙂 fortsat god vind i processen.

  • Emmavibbe66
   Forfatter
   28. april 2017 / 7:23

   Mange tak Anja for din kommentar og det er dejligt du åbner op for dig.
   Det giver genklang i mine ører og hjælper mig med at forstå at jeg ikke er alene om at have det sådan .
   Skønt med positives vibes- det er dem vi skal samle op og have flere af.

   Sharing is caring.
   Rigtig god og positiv weekend til dig.
   KH Vibbe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.