Kan en stresset krop tabe sig ?

IMG_0977
Karolinepige i 1988 – forgyldt med hollandske chips efter at have deltaget i en reklame.

Der var engang, som i bl.a. 1988, hvor jeg kunne spise en ko af en kløvermark uden at tage et gram på eller kunne kigge på en radiator uden at få en hedetur.

Men ak disse dage er ovre, i torsdags (26. jan) fyldte jeg 51 år og uanset hvor ung jeg føler mig er kroppen af en helt anden mening.

Kan en stresset krop tabe sig ?

Sidst i september 2016 startede jeg et forløb hos Katrine Gilberg indehaver af Hormonel Balance (dette er ikke et sponseret indlæg) for at få styr på mine hormonelle ubalancer, min krop var konstant i de 4 årstider og der boede en indre humørraket indeni mig.

Hos Katrine fik jeg lavet en spyttest, som tydeligt viste, at jeg bl.a stadigvæk har for meget cortisol/stress i kroppen.

Stress

HELT ÆRLIGT; så kom det i den grad bag på mig, da jeg selv synes jeg var kommet mig ovenpå en stress sygemelding på 4 måneder med slut januar 2015.

Jeg nærmest råbte til min krop “Hvorfor ? pokker skal du nu stadig være stresset ?” Jeg var overbevist om, at min hjerne kunne styre min krop og nu skulle de ekstra kilo smides, som i NU.

Min øverste sal havde besluttet, at der skulle smides plus 10 kg.

Til jer der sidder og læser med og “tænker ih, hvor vil jeg gerne høre mere om “hormonel balance ” så fortvivl ikke. Det kommer, Katrine og jeg er igang med at planlægge et samarbejde her til foråret.

 

Jeg har siden min start sidst i september haft meget fokus på, hvad jeg spiser og forsøger “on and off” at holde sukker udenfor, minus brød, spist grøntsager, så mine kæber var meget ømme og som de fleste andre, skulle den efter nytåret, have en over broccolien.

Sammen med Frank skruede jeg gevaldig op for disciplinen og da vægten efter to uger viste plus 2 kg og jeg nåede min kampvægt nogensinde og Frank havde tabt 2 kg, så kortsluttede jeg simpelthen.

 

Jeg havde fulgt det det 100%. Jeg fattede jeg  MINUS og i dyb frustration skrev jeg til Katrine.

Katrine har sagt ja til, at jeg deler hendes mail svar og det gør jeg med den hensigt at du måske også kan få noget ud af det . Sharing is caring.

Svar der ikke er for sarte sjæle -sagt af Katrine

Kære Vibeke

Du får lige en hurtig motivations-mail her! Den er ikke for sarte sjæle 

Du må indse, at din krop ikke følger med udviklingen! Den har simpelthen ikke fattet, at du lever i et moderne samfund, hvor der er rigelig tilgang til mad.

Din krop den tror, du lever i stenalderen og kører derfor udelukkende på sine drifter; overlevelse frem for alt.

Kroppen ved, at når du er i livsfare (kroppen er stresset/stigning i cortisol), så er du enten i kamp eller på flugt.

Det vil sige, den tror ikke, du har ikke tid til at spise.  Når du så får noget mad, så tager kroppen til “depot” (som sidder på balder, lår og mave). Det er også dem vi husker fra vores graviditeter som “amme-depoter”. Nogle gange føles det bare som om vi har depoter på hele kroppen…

Sålænge din krop er stresset, så vil den reagere på ændringer i din kost. For det er jo “tilgangen til mad” – altså din vej til “benzin” på din flugt eller under din kamp. Får du rigtig god mad – jamen så bliver kroppen rigtig glad og tager det til depot, for det er jo “bedre benzin” til at overleve på 😉

Godt så! Så ved vi hvordan kroppen reagerer. Hvad skal der så til, for at den holder op med at tage til depot??

RUTINER! VANER! TID!!

Du må tænke på, hvor længe din krop har “levet med de vilkår” du gerne vil ændre. Det tager tid, at overbevise kroppen om at dét, du gør nu er “den nye normal”.

Derfor er der super vigtigt, at du for det første FORTSÆTTER!

Du skal derudover:

  • Stå op på samme tid hver dag.
  • Gå i seng på samme tidspunkt hver dag.
  • Spise nogenlunde samme antal kalorier hver dag.
  • Dyrke samme mængde motion hver dag.
  • Sørge for at gå på toilettet, når du trænger.
  • Drikke vand, når du er tørstig (og sørge for at få 2-3 liter om dagen).
  • Spise morgenmad senest 30 min. efter du er stået op.
  • Spise med 1,5-2 timers mellemrum hele dagen.
  • Holde 12-13 timers faste mellem aftensmad og morgenmad.

Og så skal du booste din krop med en masse kosttilskud – det er med til at overbevise kroppen om, at den får alt hvad den behøver, og derfor ikke er nødt til at tage til depot

Det er vildt komplekst og pisse hårdt, men din krop vil elske det!!

Og det er den måde det går hurtigst på.

Du skal derfor smide vægten ud – helt ud, så du ikke hopper på den!

For du vil tage 2-5 kilo på til at begynde med, fordi kroppen opfatter dine nye gode vaner som er vildt lækkert mad-lager du har fundet på din flugt. Derfor tager den til depot

Først når din krop er overbevist om at det her bliver ved, først når den er overbevist om, at ikke er i livsfare/kamp/flugt – først da, vil den begynde at give slip på fedtet og væsken som den har ophobet.

Det er en sej kamp at skulle igennem, for det kræver virkelig meget viljestyrke!

Men jeg må også sige, at dig og Frank ikke må sammenligne jeres vægttab. Mænd taber sig fire gange så hurtigt som kvinder.

Du skal måle din krop. Omkreds af mave, lår, bryst, arme og hofter.

Vær opmærksom på, at måle dig det samme sted hver gang.

Og så er det kun 1 gang om måneden at du skal måle.

Du skal ikke regne med at tabe mere end 1-2 kilo om måneden. Nogle måneder vil det være mere – men nok ikke til at begynde med.

Du må finde din indre styrke og tålmodighed frem. Det bliver nemmere hen ad vejen, efterhånden som du bliver glad for din nye livsstil og vælger den til automatisk. Men de første uger – specielt de første 3-4 uger er latterlige. Så er det sagt. Jeg har selv været der, så jeg ved, hvad jeg taler om.

Jeg ved ikke, hvor meget jeg vejede,

For jeg nægtede at gå på vægten et halvt år efter der stod 89,9 – det ville jeg ikke se!

Men nu vejer jeg 75 kilo, og det er jeg tilfreds med. Men det er stadig mere end min ungdomsvægt på 68-70 kilo. Sådan er det.

Du skal ikke begynde at hyle over min mail – selv om det er nemt, når man står hvor du står. Men du skal beslutte dig for at gøre det – for DIN SKYLD 

Du bliver så skide lækker

De bedste hilsner

Katrine Gilberg

Hormonel Balance

www.katrinegilberg.dk

Mange tak til Katrine, som du også kan finde på Facebook Hormonel Balance og jeg må hermed konkludere, at mit stress og min hormonelle ubalance sløver min forbrænding  i en sådan grad, at det sætter mine indre røde lamper igang.

Så nu har jeg valgt at sige PYT og så må det tage den tid det tager ,at genopbygge min krop og lære at give slip.

Fik jeg nævnt det postitive – minus hedeturer og raketudbrud.

Første skridt er en ugentlig YIN yoga, som jeg startede på i onsdags og så skal I se en krop i balance og en smidighed, som en cirkusartist 🙂

Sharing is caring

Knus

Vibbe

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.