Home alone – første gang i 5 uger

Home along for første gang i 5 uger, det lyder så underligt og tankevækkende i mine ører, og især da jeg skrev det i overskriften, men sandheden er, at jeg ikke har været alene hjemme siden, og jeg må indrømme, at jeg HAR EN FEST I DAG 🙂 Jeg er alene fra kl. 08.00-15.00….

Jeg har hele huset for mig selv, det er simpelthen det fedeste i verden, telefonen er på lydløs, og musikken spiller svagt noget afslappende jazz, døren til haven står åben, og jeg mærker solens stråler og hører fuglenes kvidren, mens jeg sidder her og skriver dette blogindlæg.

Frank er i dag startet på et 8 ugers kursus i “Digital markedsføring” fra kl. 09.00-14.00,  to gange om ugen og bonusbarnet skal være hos sin mor i denne uge.

Hvor tit er du alene hjemme ?

Jeg elsker min mand, som desværre stadig er “in between jobs” og bonusbarnet, som er hos os hver anden uge, men lige nu kører min skønne mand og jeg et liv som en “7 Eleven” butik, altid sammen og altid til rådighed for hinanden.

Frank er en helt ufattelig støtte for mig, også her i min stresssygemelding, men 24/7 er også en krævende ting, og fordi jeg hele tiden tror at jeg skal tage hensyn og involvere min dejlige mand i, om vi skal spise morgenmad, frokost etc. sammen.

Vi elsker at være sammen- La Santa 2016

 

Men det går ikke, selvom vi elsker at være sammen, gør min stresssituation det faktisk sværere for mig, idet jeg har brug for alenetid og det kan være SÅ svært at få sagt.

Min krop er i total alarmberedskab hele tiden, og som Trine fra mit forløb aldrig mere stress igen “ siger, den tror at der er en i Sabeltiger efter dig.

Jeg har netop været med gruppen på et 3 dages Retreat i Odsherred for stressramte ( der kommer et blogindlæg om det senere), og det gav mig bl.a. fokus på, at det skal jeg ændre.

Vi har aftalt herhjemme, at  “vi passer os selv” indtil kl. 16.00 forstået sådan, at vi ikke skal tage hensyn til, hvad den anden har af planer.

Franks job er at netværke, være udadvendt, være opsøgende, være social, og mit “job” er at passe på mig selv, få så meget ro som muligt, være mindfullness, samtidig har jeg sat mit sociale liv på absolut minium, jeg bygger hule, samtidig med at jeg kæmper med at ville gå på væggene, så alt i alt er vi jo et forrygende par :-)))))

Hvordan brugte jeg mine alenetimer i dag ?

Morgenen startede med en earlybird kl 7.45  :-), nemlig en gåtur rundt om Damhussøen med min skønne veninde Birgit, som jeg ikke har set siden den 22 januar, grundet min manglende sociale kompentencer lige nu. Så godt at se hende igen.

Derefter endnu et møde med kommunen, denne gang frivilligt, da jeg havde sagt ja tak til et møde med Sundhedscenteret og se så lige hvad der mødte mig på min vej derop, dette smukke træ – lige der mærkede jeg, at denne dag bliver en af de helt gode.

Det smukke kirsebær træ i Rødovre.

Efter en times sundhedsamtale cyklede jeg hjem igen med kurven fuld af inspiration, et kursus og en barsk realitet.

Det gode først 🙂.Jeg er blevet tilmeldt et kursus i Mental Balance, som henvender sig til stressramte og som gerne vil have redskaber til at bedre ens mentale sundhed. Det er 2 timer hver onsdag i 7 uger med start den 26. april, og underviser er en Psykolog og Fysioterapeut. Jeg er så klar 🙂

Den dårlige: mit møde med den ubarmhjertige vægt, der måler ALT.

Trods sundhedsvejlederens meget trøstende og velmenende ord,

“når din krop er stresset, samler den på fedt og holder fast i alt, den er i konstant alarmberedskab og tror, der er en Sabeltiger efter den, meget smart krop, ikke ?, så selvom du ikke smovser dig i fedt og sukker og netop gør en masse gode ting for din krop, så arbejder den ikke med dig på den måde du vil “…….hmmmmmmm.

Men behøver min krop at samle forråd til flere år ? 🙂

Således opmuntret cyklede jeg hjem med den viden,

at min krop er meget stresset, holder på fedtet, har taget 6 kg på, har en fedt procent på den forkerte siden af 30 %, dog med en muskelmasse på 48,5 kg, tak for det 🙂 og en bodyage på 66 år ,og der “døde” jeg indvending, og især da hun lige krøllede den med:

“ja og så kan maskinen kun lægge 15 år til, så det kan være meget mere” –  STOP STOP – replicerede jeg, er der intet positivt ? jo da;

Dit fedt på indre organer skal være under 13 og dit er på 10. SÅDAN.

Tak kære indre organer , jeg er så stolt af jer. og fordi I er med mig.

Nu er min mand vendt retur til vores hjem, og jeg takker for min alenetimer og glæder mig til onsdag, hvor der kommer en ny portion “home alone” tid.

Indtil da, fortsætter jeg mit grønne sunde liv og tror på, at kroppen elsker det, selvom den ikke viser mig det:-)

Pas godt på dig selv derude, og husk værn om din alenetid, når du har den – DEN ER GULD værd.

Sharing is caring

Knus

Vibbe

 

 

.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.