Happy Valentins Day til dig eller ?

love-927770__340

Kære læser

Da jeg skulle skrive dagens indlæg var jeg ikke i tvivl,  det må blive 14. februar – Valentins Day. Okay tænkte jeg efterfølgende, min fornemmelse af denne dag er, at den deler vandene. Valentins Day er for nogle en forventningsfuld dag, for andre en smagløst amerikansk tradition, som ikke er andet end et kommercielt påskud.

Er du ved at krympe dig og stiger kvalmen, når du ser reklamer for Valentins Day, hvor forelskelsen, kærligheden og de store følelser drukner og pakkes ind i knaldrøde heliumballoner, kagerne er lyserøde, sexet lingeri hvorend du kigger, chokolader, hjerter ja det hele er et stor rosa slør.

Eller glæder  du dig  til Valentins Day, og gætter lystigt på, hvad kæresten har fundet på i år, ægtemanden får løbende hentydninger til, at nu oprander dagen snart, signalerne er tydelige og forventningerne høje, for elsker han mon mig ? Nok ? Eller slet ikke. Gaven bliver indikatoren. Og tænk, hvis han fuldstændig har været “frossen” ned og glemt dagen ? UHA……

Hvad er Valentins Day for dig ?

Valentins Day hos os

Jeg må lige skynde mig, at tilføje, at vi ikke fejrer Valentins Day hjemme os, men vi påvirkes alligevel og får nok sagt mere “jeg elsker dig” idag end vi normalt gør, men pyt sådan en påvirkning favner jo kun det, som det hele handler om nemlig Kærligheden til et andet menneske.

Nu er jeg blevet en gift kone 🙂 men det er ikke mange år siden jeg var single.

Efter et par år, hvor jeg hver gang fremsatte vaser  i mit naive håb om, at blomsterbuddet kom forbi med en buket fra en hemmelig beundrer, var jeg helt sikkert i koret af dem, der synes at Valentins Day var en smagløs amerikanske tradition:-) og den 14. februar bare skulle overstås for jeg var skuffet !!!!

NU er jeg blevet ældre og en gift kvinde med bonusbørn, så nu kommer Valentines Dagen i en anden version og vi valgte idag at lave en kombi af Dinning Week og Valentins Day og inviterede pigerne på middag på Jean Claude på Østerbro. Super lækkert mad og vi sidder nu tilfredse i sofaen med smil på læben og således har alle uanset kæreste eller ej fået en bunke kærlighed fra os og fra en super lækker menu

valentine

År 1840

Uanset holdning så skal  vi tilbage til omkring 1840,  hvor Valentins Day blev kommercielt så Valentins Day har nogle år på bagen men traditionen har rødder i romerske frugtbarhedsfester og britisk poesi.
Historien om Valentins Dag er rigtigt nok dækket af et rosa slør af mystik, men teorierne om skikkens historie står virkelig i hjertets tegn, og syder af feromoner og varme kærlighedsaftaler

Den 14. februar ærede romerne guden Juno, som var dronning over de romerske guder. Hun repræsenterede kvinder og ægteskab. I det gamle Rom var denne dag den officielle start på foråret.

frogs-903176__180

Legenderne fortæller, endvidere om et stort kærlighedslotteri. Byens kvinder lagde deres navne i en stor urne, og byens ungkarle fik så æren af at trække et af dem. Legenderne siger, at denne årlige parring af kvinder og mænd ofte førte til, at parret forelskede og giftede sig..

Skt. Valentins Dag er netop et eksempel på dette. Historien siger, at paven Gelasius i år 498 besluttede, at det 14. februar skulle være Skt. Valentins Dag. Det romerske elskovslotteri blev dømt ukristeligt og forbudt, og dagen skulle stå i præstens og martyren Skt. Valentins navn.

Således blev det Valentins Day og jeg ønsker dig uanset holdning og status om det er som single, parforhold, gift … en masse bunke kærlighed til dig på Valentins Dag til dig.

Hjerteknus

Vibber

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.