Gulerodsknækbrød uden gluten og sukker

 

Gulerodsknækbrød, der smager så englene synger. Vi er fuldstændig vilde med dem i familien og bager dem fast én gang i ugen, hvis ikke mere .

 

Advarsel! Gulerodsknæksbrødene uden gluten og sukker holder ikke så længe, for de smager super lækkert 🙂

Især når de lige er bagt og vi tager det kolde plantesmør fra Naturlí uden af køleskabet.

Uhmmm….., så er der dømt mindfulness på madniveau 🙂

Det smager så skønt og “smørret” er iøvrigt også uden gluten og laktosefrit.

 

Gulerodsknækbrødet bliver revet væk

De er super nemme at lave, kræver kun lige lidt ekstra energi, når der skal rives 500 gram gulerødder men PYT, når man ved hvad der venter en 🙂

Forvent ikke den knasende sprødhed, som almindelig knækbrød har, men PYT det betyder intet.

Du får opskriften her, som er fra hormoneksperten Sally Walkers bog Beauty Food.

Jeg har dog valgt at tilsætte lidt salt og proteinrige hampfrø.

Beauty Foods af Laura Bonné og Sally Walker

Det skal du bruge ( 6 personer)

500 gram økologiske gulerødder

3 økologiske æg

1 spsk. økologisk olivenolie

3 dl frø+kerner ( græskarkerner, solsikkekerner, hampfrø, sesam, hørfrø, osv.)

1 dl mandler eller valnødder  (jeg bruger hakkede mandler)

1/2 tsk salt

Tid: 10 min

Bagetid: 60 min

 

  1. Tænd oveni på 160 grader
  2. Skræl og riv gulerødderne fint
  3. Pisk æggene sammen med olie, og vend gulerod i sammen med frø og nødder. Det er ikke meningen, at dejen skal hænge sammen. Fordel massen på en bageplade med bagepapir i 1 cm tykkelse. Helst så tyndt som muligt for sprødhed, er min erfaring.
  4. Bag brødet i ovnen i ca. 60 min, eller til det er sprødt og lækkert

Klar til at komme i ovnen -Foto By Guldager

Din hud vil elske dem

Ekstra bonus info er, som der står i bogen Beauty Foods af Laura Bonné og Sally Walker, at det er ren guf for din hud.

Gulerødderne er fyldt med betakaroten, der giver en fantastisk hud, nødder og kerner som protein-og fiberkilder.

Derudover får du også E-vitamin, magnesium, zink og de vigtigtige umættede fedtsyrer. Citat fra bogen Beauty Foods.

Klar til servering

Har du lyst til, at vide mere om hormoneksperten Sally Walker og hvad der ellers er godt for dine hormoner og hud, så følg hende her på facebook

Velbekomme og god fornøjelse med de sunde knækbrødene

Sharing is caring

 

Kærligst

Vibbe

TILMELD NYHEDSBREV

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.
Når du tilmelder dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails med nyheder, tilbud og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig igen.
Læs min privatlivspolitik.

2 Comments

  1. 4. november 2018 / 21:23

    Hej Vibeke
    Jeg er så glad du synes godt om gulerods knækbrød, de er også en af mine favoritter, men jeg brug rigtig smør, den med sydesalt fra Thise. Smør dvs. rigtig øko smør skal vi ikke være bange for det indeholder mange vigtige fedtstoffer og vitaminer og smager bare bedst 🙂

    • Vibeke
      Forfatter
      5. november 2018 / 12:18

      Kære Sally,

      Jeg er vild med din bog og dine opskrifter . Du holder og smager så godt. Jeg er helt enig i at man ikke skal være smør forskrækket .-) det er vi heller ikke. Vi er bare vilde med naturli smørbar og så hygger vi med øko smør indimellem:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.