Genoptræning – meget mere end bare øvelser

Foto By Guldager

Genoptræning – meget mere end bare øvelser

(Sponsoret samarbejde) Hver torsdag tjekker jeg ind hos Michael, som ejer  Nordsjællandsportsfysioterapi og det er en genoptræning, som er meget mere end bare øvelser.

Jeg glæder mig hver gang til, at skulle op på “rumfærgen”, som jeg kalder AlterG, ifører mig disse sexede bukser 🙂 og få den skønne føles af nærmest vægtløshed.

Foto By Guldager / Efter 3 km i Alter G

 

Hvad laver jeg udover Alter G

Min genoptræning er dog meget mere end bare øvelser og sved på panden i Alter G’en.

Det er også en seriøs behandling og indblik i, hvordan jeg kan komme til at kunne løbe igen, træne relevant og effektiv på egen hånd.

Jeg får hjælp af den yderst dygtige Michael til, at blive “terapeut -uafhængig”, så jeg kan lære, hvordan jeg fremover skal træne korrekt,  så jeg undgår at få ondt i ryg og knæ.

Simon, jeg og Michael / Foto By Guldager

 

Hvem er Michael

Michael er uddannet sportsfysioterapeut og har speciale i, at behandle Elitesportsfolk og har selv har en baggrund, som landsholdsspiller på det danske amerikansk football landshold.

Jeg er blot den glade amatør, der er udfordret med en krop på 52 år,  der har været i manegen i mange år 🙂

Efter blot de to første gange og føler jeg allerede en større foreståelse for, hvorfor jeg har de udfordringer jeg har.

Jeg føler mig i den grad mødt og forstået, og jeg får behandling af en specialiseret terapeut, som har forståelse og kendskab til sportsgrene, og som forstår min frustration over ikke, at kunne dyrke “det sjove sport” mere, som for mig er alt med en bold og at kunne løbe en lille tur.

I samarbejde med Michael, skal vi se om vi kan trodse lægens ord, om ikke at komme til at løbe igen, efter min diskusprolaps og en méngrad på 12 %. Du kan læse mere i mit tidlligere blogindlæg her.

Det betyder bl.a, at den manglende styrke i mit venstre ben skal genetableres og min ryg skal trænes og styrkes.

Som I kan se på billedet er det ikke photoshoppet, og jeg gemmer ikke heller ikke på en fortid som springgymnast.  Stivere makrel skal man lede længe efter 🙂

Før øvelserne Foto By Guldager

 

Efter øvelserne / Foto By Guldager

 

Forebyggende undersøgelse og behandling

Første skridt på vejen var, at kende til min krops styrker og svagheder, og det gjorde Michael ved, at screene og analysere mig.

Med udgangspunkt i denne grundige viden om mit bevægapparat har Michael givet mig målrettet og individuel rådgivning og jeg har fået tilrettelagt et optimalt træningsprogram, som  jeg skal lave derhjemme mellem mine behandlinger og DET ER HVER DAG :-).

McKenzie bagudbøjning

Foto By Guldager

Der var lidt “balle” i luften sidst, da jeg ikke havde været stabil nok med McKenzie bagudbøjning som virkelig gør en forskel for mig.

McKenzie bagudbøjning arbejder med rygsøjlen og er isæt velegnet til mig da jeg sidder meget foroverbøjet når jeg skriver.

Den gør det muligt for mig ganske hurtigt, at lindre mine smerter og ubehag i ryggen.

Nå, jeg er “bagud” sjovt sagt 🙂 med mine Mckenzie øvelser og må gulvet om lidt.

Pas godt på dig og din krop.

Hav en skøn weekend.

Sharing is caring

Vibbe

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.