Himmelsk banankage uden sukker og mel.

kage

Himmelsk banankage uden sukker og mel

De sidste par uger har jeg ændret min kost til at være sukkerfri, uden mælkeprodukter, minus gluten og alkohol grundet, at jeg er igang med at få styr på min hormonelle ubalance, så hedeturerne etc. og de genstridige kilo, som sidder suget fast på min krop, kan få kamp til stregen.

Det er noget af en omvæltning i min kost, men jeg har det forbavsende godt med det, for jeg ønsker virkelig en ændring i min krop.

Der kommer et indlæg om det i nærmeste fremtid, men lige nu søger jeg alternative måder, at få lidt af de goder sager på og efter anbefaling fra en af mine veninder fik jeg kigget på Stinnas blog.

Mange til Stinna for denne opskrift.

Banankage uden sukker og mel (4 personer)

250g banan ( 3 små øko bananer)

3 æg

100g dadler ( de ‘halv-friske’ der er i grøntafdelingen i en papæske)

2 spsk smeltet kokosolie

lidt salt

100g mandler – eller færdigkøbt mandelmel

50g hakket mørk chokolade (gerne 85% eller derover) – jeg brugte Nellie

50g chokolade til pynt

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 160grader.
  2. Hak/blend mandlerne til mel. Blend dadlerne godt.
  3. Mos bananerne godt, gerne i en minihakker.
  4. Bland banan, mandler, æg, salt, de hakkede dadler og kokosolie sammen.
  5. Hak chokoladen groft og rør i.
  6. Kommes i en lille form med bagepapir.
  7. Bages i 45 minutter, eller til den er gylden og fast.
  8. Kom chokolade ovenpå, så det smeltet. Fordel det.
  9. Lad nu gerne kagen stå i køleskabet til dagen efter, så er den meget bedre.

 

Sikke en inspirerende blog Stinna har og tak for at måtte dele opskriften.

Min skønne mand, som elsker alle slags kager, har været en udsat prøvekanin på min søgen efter alternativer godbidder 🙂 og idag var første gang, at han sagde “wauw hvor er den lækker” – han troede simpelthen ikke på, at den var uden sukker, mel og mælk.

Nellie Dellies sukkerfrie mørke chokolade er rigtig god at bruge i både kagen og til at lægge ovenpå.

Banankagen var lige præcis, som jeg drømte om –  lækker blød og saftig i konsistensen, smagte fuldstændig som en “usund” banankage ” og bragte mig i syvende himmel.

blomster

Sharing is Caring

Kærligst

Vibbe

2 Comments

  1. 11. oktober 2016 / 20:51

    Hvor skønt at du og din mand kunne lide min opskrift 🙂

    • Emmavibbe66
      Forfatter
      16. oktober 2016 / 14:36

      Hej Stinna

      Så dejlig opskrift du har lavet og tak for lån 🙂 kh Vibbe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.