Den bedste chokolade-karamelkage

Det er store ord, at kalde en kage for den bedste chokolade-karamelkage, men jeg bøjer mig i støvet og følger huset teenager, som ikke har talt om andet siden hun sidst i maj var på klassetur.

Sidste lørdag (8.juli) skulle vi fejre den skønne Emma 13 års fødselsdag for familie og venner og det kom ikke som nogen overraskelse, at denne kage var det helt store ønske og den sendte fuldstændig den obligatoriske brunsvig til tælling.

Så mange tak til venindens mor Lea, for at sende opskriften, som vi for første gang, men absolut ikke sidste gang, lavede i lørdags.

Eftersom det var vores debut var vi meget spændte på, hvordan den så hypet kage, så smagte :-). Indrømmet den var al hypen værd, den smagte himmelsk og den er stærk vanedannende.

Det er vigtigt, at den kommer på køl i en 1 time inden man sætter tænderne i den, tro mig det er svært at vente 🙂

Og så det med småt 🙂

Der forekommer intet i denne kage som er sukkerfrit, Raw, eller skyggen af grøntsager tryllet om til at smage af chokolade, det er en total Hoftecreme 🙂

Kagen skal opbevares på køl og kan holde sig 10 dage i køleskabet, (vores kager var spist på 2 dage).

Vi har lige startet vores sommerferie i sommerhuset på Mols og mon ikke kagen bliver bagt en af dagene, for de små nærmest konfektstykker er geniale både til strandtur eller til et spil Matador.

En favorit både blandt børn og voksne og opskriften kommer her:

Chokolade-Karamel-konfekt-kage

Bund:
125 g hvedemel
1 tsk bagepulver
180 g brun farin
80 g kokosmel
125 g smeltet smør

Pres massen ned i formen (se billedet) og bag den midt i ovnen ved 180 grader i 10 minutter.

Vigtigt vi har lavet dobbelt portion for at det passer til denne bradepande.

2 x opskrift til denne bradepande

 

Top:
400 g (svarende til en dåse) kondenseret mælk (sødet)
20 g smør
2 spsk lys sirup

Pynt:
75 g mørk chokolade
10 g smør

Bunden laves først:

Bland alle de tørre ingredienser til bunden af kagen.

Smelt smørret og ælt det i de øvrige ingredienser. Dejen samler sig ikke helt, men det er helt fint. Beklæd en ca. 23×23 cm form (eller en bradepande ca. 18×25 cm) med bagepapir.

Bages ved 180 grader midt i ovnen i 10 min.

Karamletopping :

Bland ingredienserne til toppen i en gryde og varm det op ved svag varme. Det tager noget tid. Rør i det hele tiden til det kommer i kog.

Lad det koge i ca. 5 minutter under omrøring indtil massen har karamel konsistens.

Fordel karamellen over den bagte bund og sæt kagen tilbage i ovnen i ca. 12-15 minutter på 180 grader.

Lad kagen køle helt af. Skær evt den yderste kant af for at få en flot lige kage.

Pynt:

Hak og smelt den mørke chokolade og rør smørret i. Fordel det på kagen.

Skær kagen i firkanter og opbevar kagen i køleskab. Den kan holde sig i 10 dage, hvis altså den ikke er spist i mellemtiden!


Velbekomme og rigtig god sommersøndag.

Sharing is caring

Knus

Vibbe

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *